MENU CLOSE

Huidbewerking, hoe zit dat nou?

10 april 2019
Huidbewerking, dat is niet niks! Er komt ontzettend veel bij kijken en er gaat vooral veel tijd in zitten. Maar hoe zit dat nou, dat retoucheren?


Karin van Berkel Norien Voskuilen lisa kapper
Make up & hair : Norien Voskuilen
Model : Lisa @ Division Models

HOE HET BEGON

In 2016 begon mijn avontuur. Ik had eindelijk mijn ding in fotografie gevonden! Beauty fotografie. Dat heeft even geduurd want je eigen stijl vinden is altijd lastig, er zijn zoveel opties! Oke, op onderzoek uit. Wat heb ik nodig om beauty foto’s te maken? De juiste camera, het perfecte objectief, een beautydish, een reflectiescherm, poseer tafel er bij? Hm, volgens mij is dit het wel? Nee helaas, na mijn eerste beauty shoot (zie afbeelding) kon ik meteen een Wacom Tablet gaan halen, want wat zijn beauty foto’s zonder huidbewerking? Toen de tablet binnen kwam, kon ik meteen gaan oefenen met Youtube tutorials. Youtube? Ja, alles wat ik geleerd heb over huidbewerking is via Youtube en door veel te oefenen. Ik ben super trots op wat ik al bereikt heb en ik groei nog steeds. Nieuwsgierig naar mijn beauty werk? Klik dan HIER


ONEFFENHEDEN

De huid kent veel oneffenheden, zoals acne, kleine wondjes, schilfers of een koortslip. Maar denk ook bijvoorbeeld aan wallen, gele tanden, droge lippen of (snor) haartjes op het gezicht bij vrouwen want ja, sommige vrouwen hebben die ook. Zo zijn er nou eenmaal veel dingen waar mensen onzeker van worden als ze op de foto gaan. Maar het past vaak ook niet bij campagnes omdat er zoiets bestaat als een ideaal beeld. Het is jouw taak om de huidbewerking zo te krijgen dat mensen niet zien dat je iets hebt gedaan. Je wil er voor zorgen dat mensen fris op de foto staan.

Make up & hair : Effi van Swaal
Model : Iskamella @ EVD Agency


PLASTIC FANTASTIC

Modellen/klanten komen soms naar mij toe en vragen dan of ik bepaalde dingen weg kan werken. Nou, nee! Liever niet. Dat is ook niet wat ik doe en zeker niet waar ik om bekend wil staan. Ik maak het plaatje aantrekkelijk om naar te kijken en ik laat iedereen zoveel mogelijk in zijn waarde. Oneffenheden die maar tijdelijk zijn horen niet bij jou. Moedervlekken, sproeten, rimpels, een scheve neus, wijnvlekken, striemen, vitiligo, tattoo’s bijvoorbeeld wel. Uiteraard kan ik alles helemaal strak maken als de klant dit vraagt, maar is dat dan nog wel realistisch? Mijn moeder zegt dan altijd zo mooi: ”Kun je mij plastic fantastic maken?” nadat ik een foto heb gemaakt van haar. “Nee lieve mama, je bent mooi zoals je bent” :).


”Ik maak het plaatje aantrekkelijk om naar te kijken en ik laat iedereen zoveel mogelijk in zijn waarde”


MAKE UP

Zonder een goede visagiste ben je nergens als je beauty fotografie doet. Uiteraard is een goede visagiste altijd welkom bij een fotoshoot. Bij close ups waar de make up echt een grote rol speelt, is het belangrijk dat de visagiste weet wat ze doet. Dit scheelt jou als fotograaf erg veel werk als je dus zelf de huidbewerking doet. Ik werk bijvoorbeeld vaak met dezelfde visagistes omdat A. je weet wat je kunt verwachten en B. het is altijd gezellig want je bouwt samen ook iets vriendschappelijks op. Dit betekent niet dat ik niet graag nieuwe mensen ontmoet om mee samen te werken! Er zijn zoveel talenten op de wereld waar ik nog mee wil samen werken.


RETOUCHER

Spreekt mijn werk je aan en wil je ook graag dit soort bewerking? Dat kan! Naast fotograaf, kun je mij ook inhuren als retoucher. Een workshop retoucheren geef ik niet maar ik kan je wel helpen als retoucher! Interesse? Mail dan naar info@karinvanberkel.com voor meer informatie.